AYVALI KEREVİZ:

4 adet kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy ayva
3 adet orta boy havuç
1 portakalın suyu ve yarısının kabuğunun rendesi
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Süslemek için;
Dereotu

Yapımı:

  • Kerevizi soyup limonlu suya bastırın.
  • Ayvalarında çekirdeklerini ayıklayıp aynı suya koyun.
  • 1 portakalın suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin.
  • Soğanı doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Havuçları doğrayıp soğanın üzerine ekleyin.
  • Özdeşleşme kadar; ayva ile kerevizin limonlu suyunu süzün.
  • Daha sonra tencereye ekleyin.
  • Portakalın suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyin.
  • Tuzunu ekleyip ayvalar birazcık yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişince dereotu ve karabiberi ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

WhatsApp Image 2018-02-26 at 12.48.20