Granola Tarifi

İçindekiler:

  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 100 gr badem
  • 1 su bardağından az ceviz
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 10 adet Medine hurması
  • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1.5 su bardağı turna yemişi

Yapılışı:

Yulaf, badem, ceviz, antepfıstığını karıştırıp yağlı kağıt üzerine serin. İyice yayın.

220 derecede 20 dakika yulaflar altınsarısına dönene kadar pişirin.

O sırada hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Bal ve fıstık ezmesiyle blendrdan geçirin. Üzerine tarçın ve keten tohumunu ekleyin.

Çıkan yulafların üstüne koyup iyice yoğurun. En son cranberry ekleyip dikdörtgen borcama yayın.

Buzdolabında 3 saat bekletin. Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Ortalama 15 dilim kadar kendi borcamımda çıkardım.

Spor öncesi tercih edilebilir. Ana öğün olarak yanına protein eklenerek (örneğin; sütlü kahve) tüketilebilir.